Βασίλης Βιλιάρδος – Σχολιασμός του κ. Γεωργιάδη περί ημιμάθειας και απάντηση σε αυτό 04/04/2022

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 04/04/2022, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την τροποποίηση της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132, όσον αφορά τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εταιρικού δικαίου (L 186)».

Απάντηση στην τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη: 11:05

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις :

– Αναφέρθηκε στην αρχή για τον πληθωρισμό και αν υπάρχουν τρόποι να μην είναι τόσο μεγάλος στην Ελλάδα. Ξέρουμε, ότι κατά 50% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα οφείλεται στο ενεργειακό μας πρόβλημα και κατά 50% είναι εισαγόμενος. Για το ενεργειακό πρόβλημα έχουμε πει πολλές φορές, ότι έπρεπε να λειτουργεί σωστά το χρηματιστήριο ενέργειας, να μην περνάει όλη η ενέργεια, ειδικά στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα, κατά 100% από το χρηματιστήριο και από την άλλη, να μην υπήρχε αυτή η πρόωρη απολιγνιτοποίηση, την οποία βλέπουμε, ότι τώρα καταλάβατε και προσπαθείτε να βάλετε σε κίνηση τα εργοστάσια.

– Τώρα, όσον αφορά τα 44 δισεκατομμύρια που δόθηκαν και σπαταλήθηκαν, το λέω από την πρώτη μέρα. Από την πρώτη μέρα που άρχισε αυτή η σπατάλη, ότι δεν θα μας βγει σε καλό. Καταρχήν, δεν δόθηκαν για την πανδημία, για τη διαχείριση της πανδημίας, αφού στα νοσοκομεία δόθηκε ένα ελάχιστο ποσόν, αλλά για τα λοκ ντάουν, τα οποία, κατά τη γνώμη μας και κατά τη γνώμη πολλών άλλων, ήταν εντελώς αχρείαστα. Φαίνεται από την Ελβετία, την πάμπλουτη Ελβετία, η οποία δεν επέβαλε αυτού του είδους τα αυστηρά λοκ ντάουν, από τη Σουηδία, από ορισμένες Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα έχουμε πει πολλές φορές, άρα, είναι περιττό.

– Σχετικά με την Έκθεση του Δ.Ν.Τ. που είπε ο κ. κύριος Γεωργιάδης, αν τη διαβάσει καλά θα καταλάβει ότι είναι εξαιρετικά αρνητική. Απλά φαίνεται, ότι δεν την διάβασε καλά.

– Όσον αφορά εκείνα που είπε για εμάς σχετικά με τα εγκλήματα που πραγματικά γίνονται στην Ουκρανία και που υποφέρουν οι άνθρωποι λόγω της ηγεσίας τους, δυστυχώς, θα πούμε ότι εμείς έχουμε κατηγορήσει πολλές φορές και άλλου είδους εγκλήματα, όπως τα εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και σε πολλές άλλες χώρες.

– Όλα αυτά είναι εγκλήματα, δεν διαφοροποιείται μία χώρα από την άλλη.

– Και τέλος σχετικά με την Ουκρανία είπαμε να μην σταλούν όπλα. Είπαμε να σταλθεί ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά όχι όπλα. Άλλωστε αυτά τα όπλα που στείλαμε σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στην Ουκρανία, είναι τελείως αστεία όπλα, απλά ήρθαμε σε αντίθεση με τη Ρωσία και δεν έπρεπε να το κάνουμε, γιατί σίγουρα δεν μας συμφέρει.

– Στην Ουκρανία διεξάγεται ένας εμφύλιος πόλεμος, έχει ξεκινήσει το 2014, το γνωρίζουμε όλοι, έχει μεγάλες ευθύνες η Ευρώπη όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες και, δυστυχώς, οι άνθρωποι πληρώνουν τα λάθη και της μιας πλευράς και της άλλης πλευράς.

Εάν έχει διαβάσει μία ανάρτηση στην Εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ» του κυρίου Κίσινγκερ ο οποίος βέβαια γνωρίζει πολύ περισσότερα από μένα και από τον κύριο Γεωργιάδη θα έβλεπε, ότι έπρεπε η δύση να μην φέρει σε αυτό το σημείο την Ουκρανία, ούτως ώστε να μπει η Ρωσία και να γίνουν αυτά που γίνονταν σήμερα.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 04/04/2022
Επόμενο άρθροΕμμανουήλ (Φραγκούλης) Φράγκος – Συνάντηση με εκπροσώπους της Κοινότητας Αρμενίων Θεσσαλονίκης