Βασίλης Βιλιάρδος: Σ/Ν Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 13/12/2019, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: “Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Επιβάλλεται να έχουμε δική μας πολεμική βιομηχανία και αυτοδύναμη αποτρεπτική ισχύ.

– H Τουρκία έχει αναπτύξει μια πολύ αξιόλογη εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Πλέον, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της χώρας, θεωρείται πως ο τουρκικός στρατός μπορεί να ανταπεξέλθει στις εμπόλεμες δραστηριότητές του χωρίς τη βοήθεια ξένων.

– Συνολικά η Τουρκία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει δαπανήσει πάνω από 60 δισεκατομμύρια σε εξακόσια προγράμματα για την ανάπτυξη εγχώριων αμυντικών συστημάτων.

– Οι εξοπλιστικές μας δαπάνες πρέπει να προσαρμόζονται στις πραγματικές ανάγκες και στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

– Η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι όποτε ένα επιθετικό κράτος κατευνάζεται αντί να αποτρέπεται, το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ένοπλη στρατιωτική σύγκρουση.

– Υπάρχουν ασάφειες σχετικά με το κόστος της δαπάνης για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των F-16.

– Είναι επαρκώς προετοιμασμένη η ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) από πλευράς εγκαταστάσεων και λοιπών αναγκών για την αποτελεσματική διεκπεραίωση του έργου;

– Έχει η ΕΑΒ την αναγκαία χρηματοοικονομική δυνατότητα για την εκτέλεση του έργου;

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ